:

Hur många i Sverige heter Lind?

Innehållsförteckning:

  1. Hur många i Sverige heter Lind?
  2. Vilken dag har Linda namnsdag?
  3. Vad står namnet Therese för?
  4. Vem har namnsdag 20 juni?
  5. Var kommer namnet Maria ifrån?
  6. Hur stavar man till Therese?

Hur många i Sverige heter Lind?

Det finns 15 415 personer i Sverige som heter Lind i efternamn. Det finns även 109 personer som heter Lind i förnamn. Källa: SCB. Antal personer med efternamnet 2021-12-31.

Vilken dag har Linda namnsdag?

Namnsdag 20 Juni. Stjärntecken den som är född den här dagen har stjärntecknet Tvillingarna. Kvinnonamnet Linda är en kortform av andra namn som slutar på -linda eller -linde, exempelvis Belinda, Rosalinda och Sieglinde, som i de flesta fall har engelskspråkligt och från början tyskt ursprung.

Vad står namnet Therese för?

Teresia är av grekiskt ursprung, möjligen bildat till ett ord som har med jakt att göra. Namnet skulle då betyda 'jägarinnan'. Teresia har också satts i samband med det grekiska önamnet Thæra.

Vem har namnsdag 20 juni?

Juni

DatumNamnsdag
18 juniBjörn, Bjarne
19 juniGermund, Görel
20 juniLinda
21 juniAlf, Alvar

Var kommer namnet Maria ifrån?

Maria är ett kvinnonamn, och en grekisk eller latinsk form av det ursprungliga arameiska namnet Mariam, (hebreiska Mirjam, arabiska Maryam). En finsk form av namnet är Marja, och likaså smekformerna Maj och Maja. Den engelska formen av namnet är Mary, den franska är Marie.

Hur stavar man till Therese?

Alternativ stavning Terece, Teres, Teresee, Teress, Terez, Tereze, Terse, Therece, Thereece, Theres, Therese, Theresie, Theress, Theresse, Therez, Thereze, Threse.