:

Vad är Adresslåset?

Innehållsförteckning:

 1. Vad är Adresslåset?
 2. Kan man avskriva någon från sin adress?
 3. Måste man ändra adress hos Skatteverket?
 4. Vad kostar tillfällig eftersändning av post?
 5. Kan man se om någon har eftersändning?
 6. Hur vet man vilket skattekontor man tillhör?
 7. Hur förhindrar jag att någon skriver sig på min adress?
 8. Kan man vara skriven på en adress utan att bo där?
 9. Vad händer om man inte gör en flyttanmälan?
 10. Hur fungerar tillfällig eftersändning?
 11. Hur gör man när man eftersänder post?
 12. Hur lång tid tar det att få eftersänd post?
 13. Vart skickar man Skalbolagsdeklaration?
 14. Var skickar jag inkomstdeklaration 1?

Vad är Adresslåset?

Spärra din postadress med Adresslåset Enkelt — Det tar bara en minut att låsa din adress med BankID. Låset är personligt. Säkert — Gör det svårare att kapa din identitet eller beställa saker i ditt namn. Tryggt — Skydda din post och dina personliga uppgifter från att hamna i fel händer.

Kan man avskriva någon från sin adress?

Om någon är felaktigt folkbokförd på den adress där du bor kan du anmäla det till Skatteverket. Du ser vilka som är folkbokförda på samma adress som du i e-tjänsten Visa folkbokförda på samma adress. Där kan du också rapportera eventuella fel.

Måste man ändra adress hos Skatteverket?

När du ska flytta ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress. Det är gratis och du gör det enkelt och snabbt i tjänsten Flyttanmälan. Du som har barn som flyttar med ska även anmäla flytt för dem. Vi registrerar din flyttning tidigast på inflyttningsdagen.

Vad kostar tillfällig eftersändning av post?

Tillfällig eftersändning

Startavgift145 kr*
Per vecka65 kr
Maxpris 6 månader600 kr*

Kan man se om någon har eftersändning?

Du kan också ringa Skatteupplysningen på telefonnummer 0771-567 567.

Hur vet man vilket skattekontor man tillhör?

Karta med adresser för respektive län Klicka på det län där föreningen har sitt säte (där styrelsen finns) för att hitta adressen till föreningens skattekontor.

Hur förhindrar jag att någon skriver sig på min adress?

Med e-tjänsten Spärra obehörig adressändring kan du förhindra att någon obehörig ändrar din adress. När spärren är aktiverad godkänns bara adressändringar som görs med e-legitimation i Skatteverkets e-tjänster för Flyttanmälan eller Särskild postadress.

Kan man vara skriven på en adress utan att bo där?

Att vara folkbokförd på en adress där man inte bor kan vara olagligt. Huvudregeln är att du ska vara folkbokförd där du bor, alltså där du sover. Om man inte gör någon flyttanmälan eller inte bor på adressen som man har anmält, så kan det vara ett folkbokföringsbrott.

Vad händer om man inte gör en flyttanmälan?

Om man inte gör någon flyttanmälan, eller inte flyttar till eller bor på adressen som man har anmält, så kan det vara ett folkbokföringsbrott. Det kan straffas med böter eller i värsta fall fängelse, så står det i lagen sedan sommaren 2018.

Hur fungerar tillfällig eftersändning?

Med Tillfällig eftersändning kan du välja att få din post till en annan adress, från 14 dagar upp till sex månader. Därefter delas din post ut som vanligt på din permanenta adress igen. Enkelt — Du bestämmer själv exakt mellan vilka datum som du vill ha tjänsten.

Hur gör man när man eftersänder post?

Eftersändning av post Vill du eftersända din post kan du beställa det hos Svensk Adressändring AB mot en avgift. Posten eftersänds då under en viss period, vanligtvis ett år.

Hur lång tid tar det att få eftersänd post?

Med Tillfällig eftersändning kan du välja att få din post till en annan adress, från 14 dagar upp till sex månader. Därefter delas din post ut som vanligt på din permanenta adress igen. Enkelt — Du bestämmer själv exakt mellan vilka datum som du vill ha tjänsten.

Vart skickar man Skalbolagsdeklaration?

Skalbolagsdeklaration ska lämnas in till Skatteverket av det avyttrade företaget och intresseföretaget. Överskott eller underskott för företaget i intressegemenskap ska föras över till det avyttrade företagets skalbolagsdeklaration. Motsvarande gäller underlaget för närmast föregående beskattningsår.

Var skickar jag inkomstdeklaration 1?

Lämna in deklarationen på ett servicekontor Servicekontoren tar emot din deklaration under öppettiderna som du hittar på respektive servicekontors sida. Det kan vara bra att veta att om du lämnar din deklaration på ett servicekontor skickar vi den ändå med post till vår inläsningscentral.