:

Måste man boka biljett till Eiffeltornet?

Innehållsförteckning:

 1. Måste man boka biljett till Eiffeltornet?
 2. Får man ta kort på Eiffeltornet?
 3. Hur högt kan man åka upp i Eiffeltornet?
 4. Hur många trappor Eiffeltornet?
 5. Hur mycket rör sig Eiffeltornet?
 6. Var tillverkades nitarna till Eiffeltornet?
 7. Är det olagligt att ta bilder på Eiffeltornet på natten?
 8. Varför blinkar Eiffeltornet?
 9. När är Eiffeltornet som högst?
 10. Hur många våningar finns det på Eiffeltornet?
 11. Hur lång tid tar det att måla Eiffeltornet?
 12. Hur många besökare har Eiffeltornet per år?
 13. Vem sålde Eiffeltornet?
 14. Vem var arkitekt till Eiffeltornet?
 15. Vilken tid glittrar Eiffeltornet?

Måste man boka biljett till Eiffeltornet?

Boka biljetter till Eiffeltornet Vi rekommenderar att du bokar på nätet innan du reser, då har du din biljett säkrad. Det är extra viktigt under högsäsongen på sommaren när det blir slutsålt vissa dagar. En annan rekommendation är att boka en biljett där guidning ingår.

Får man ta kort på Eiffeltornet?

Det som skyddas är Eiffeltornets ljusshow som introducerades 1985 och som anses vara ett konstnärligt verk. Det är alltså lagligt att fota och sprida bilder av tornet även på natten om det är nedsläckt, men du lär inte se så mycket på bilden utan dess ljus.

Hur högt kan man åka upp i Eiffeltornet?

Det finns tre våningar i tornet som är totalt 324 meter högt. Den första våningen ligger 57 meter över marken. Det är 668 trappsteg upp till andra våningen, 115 meter över marken, och 1665 trappsteg till tredje våningen 276 meter upp. Hit måste man som turist skippa trappan och av säkerhetsskäl istället ta hissen.

Hur många trappor Eiffeltornet?

Den var tornet färdigt. Med ett femtiotal höga gäster promenerade sällskapet ända upp till toppen (1665 trappsteg).

Hur mycket rör sig Eiffeltornet?

Tornet rör och böjer sig ibland sex till sju centimeter i vindens riktning. Marget Thatcher och Eiffeltornet delar smeknamn; La Dame de Fer, eller på svenska Järnladyn.

Var tillverkades nitarna till Eiffeltornet?

Tornet består av 18038 olika delar som är sammanfogade med 2.5 miljoner nitar. Något som många inte vet är att nitarna som användes i Eiffeltornet faktiskt är gjorda av svenskt järn och tillverkades på Borgviks bruk i Värmland. Nitning används också ofta vid konstruktion av stålbroar.

Är det olagligt att ta bilder på Eiffeltornet på natten?

Jo, det är sant. Alla dessa bilder på Instagram och Facebook som föreställer Eiffeltornet under kvällshimlen är tekniskt sett olagliga. Att distribuera bilder på Eiffeltornet upplyst kvällen är ett brott mot konstnärens upphovsrätt. Att ta bilder under dagen på Eiffeltornet är självklart inga problem.

Varför blinkar Eiffeltornet?

Oavsett om du väljer att ge dig upp i tornet eller inte får du inte missa ljusshowen som går av stapeln varje kväll. Då förvandlar 20 000 blinkande lampor Eiffeltornet till en glittrande fyr. Showen startar vid skymningen, med ett ljusskimmer var femte minut långt in på natten.

När är Eiffeltornet som högst?

Eiffeltornet byggdes klart den . Det är 324 meter högt med antenn och cirka 300 meter utan. I lite mer än 41 år, mellan åren 18, var tornet världens högsta.

Hur många våningar finns det på Eiffeltornet?

Eiffeltornet

Eiffeltornet (La Tour Eiffel)
Monument
Koordinater48°51′30″N 2°17′40″Ö
Höjd330 m Antenn: 330 m Tak: omkring 300 m Översta våningen: 276 m
SkapareArkitekt Stephen Sauvestre Byggnadskonstruktör Maurice Koechlin Emile Nouguier Byggnadsentreprenör Gustave Eiffel & Cie

Hur lång tid tar det att måla Eiffeltornet?

Att måla om tornet tar 15 månader och det krävs 25 målare som enbart använder pensel.

Hur många besökare har Eiffeltornet per år?

Varje år besöker drygt sex miljoner personer Eiffeltornet (år 2007 var antalet besökare 6,9 miljoner). Den 31 december 2007 hade drygt 236 miljoner turister hunnit besöka tornet. Enligt den officiella webbplatsen för Eiffeltornet målar man om konstruktionen vart sjunde år. För detta krävs 60 ton färg.

Vem sålde Eiffeltornet?

Victor Lustig, född 4 januari 1890 i Böhmen, död i Springfield, Missouri, var en lurendrejare som blev känd som "mannen som sålde Eiffeltornet två gånger". Han kallade sig själv "greve von Lustig". Under sin karriär bytte han namn 22 gånger och arresterades 45 gånger.

Vem var arkitekt till Eiffeltornet?

Stephen Sauvestre Maurice KoechlinÉmile Nouguier Eiffeltornet/Arkitekter

Vilken tid glittrar Eiffeltornet?

Ljusshow och Eiffeltornet på kvällen Varje kväll vid solnedgång lyser Paristornet upp och Eiffeltornet på kvällen är sannerligen en spektakulär syn. Varje hel timme kan man se en 5 minuter lång ljusshow under kvällstid fram tills klockan 01:00. Totalt har Eiffeltornet 20,000 lampor (5000 på varje sida).