:

Hur mycket kostar en vuxenbiljett?

Innehållsförteckning:

 1. Hur mycket kostar en vuxenbiljett?
 2. Hur betalar man på spårvagnen i Göteborg?
 3. Hur mycket kostar buss biljett?
 4. Hur länge håller en enkelbiljett?
 5. Hur länge åker barn gratis tåg?
 6. Kan man betala med kort på spårvagn?
 7. Kan man köpa tågbiljett på Centralen?
 8. Hur betalar man på en buss?
 9. Hur länge får man åka buss gratis?
 10. Hur långt kan man åka med seniorkortet?

Hur mycket kostar en vuxenbiljett?

Enkelbiljetter för vuxna

EnkelbiljettFörköpOmbord (ej Upptåget/SL-pendeln)
ZON 1+2+3+5 + SL147 kr183 kr
zon 1+2+3+4 + SL147 kr183 kr
alla ZONer + SL174 kr219 kr
UL/XTFörköpOmbord (ej Upptåget/SL-pendeln)

Hur betalar man på spårvagnen i Göteborg?

spårvagnen kan du köpa din biljett ombord med kort från biljettautomaten. På stadsbussarna kan du inte köpa biljetter ombord. Du måste alltså förköpa din biljett. På skärgårdsbåtarna i södra skärgården (båtar från Saltholmen och Stenpiren) betalar du kontant till däcksman eller med kort.

Hur mycket kostar buss biljett?

Priser för period- och enkelbiljetter med fast pris

BiljettGiltighetVuxen
Enkelbiljett ombord1 timme38 kr
Enkelbiljett förköp1 timme26 kr
24 timmar24 timmar75 kr
72 timmar72 timmar150 kr

Hur länge håller en enkelbiljett?

En zon: 90 minuter från att du köpt eller aktiverat biljetten. Flera zoner: 180 minuter från att du köpt eller aktiverat biljetten. För resor i en zon som tar längre tid än 90 minuter behöver du antingen köpa en tvåzonsbiljett eller två enzonsbiljetter.

Hur länge åker barn gratis tåg?

Små barn, upp till och med 1 år (ej fyllda 2 år), som kan sitta i vuxens knä behöver ingen egen biljett. Det innebär att en vuxen får ta med ett barn i knät (utan biljett) samt två barn som ingår i barnerbjudandet. För dig som reser med student- eller ungdomsbiljett gäller två barn upp till och med 6 år.

Kan man betala med kort på spårvagn?

Du väljer mellan kontokort eller Swish. Om du väljer kontokort har du möjlighet att spara ditt kortnummer i appen för att det ska gå snabbt att köpa biljett nästa gång. Du kan behöva bekräfta dina köp med Bank-ID eller 3D Secure. Swish är ett bra alternativ för dig som inte kan/vill betala med kontokort.

Kan man köpa tågbiljett på Centralen?

När du kommer till centralen och häpnat inser att ingen personal från SJ kan hjälpa dig att köpa en tågbiljett kan du vara lugn. Inne på Pressbyrån på centralstationen har du möjlighet att boka, köpa och hämta ut tågbiljetter. Ska du hämta ut en redan bokad biljett på Pressbyrån kostar det dig 20 kronor extra.

Hur betalar man på en buss?

Köp biljett utan app

 1. Betalkort. Reser du bara ibland är det enklaste sättet att köpa biljett att använda ett betalkort och köpa biljett i samband med resan. ...
 2. Blippa betalkort på stadsbuss. ...
 3. Biljettautomater. ...
 4. Kundcenter. ...
 5. Ombud. ...
 6. Reskortet.

Hur länge får man åka buss gratis?

Barn som är under 6 år reser alltid gratis. Av säkerhetsskäl får de dock aldrig åka ensamma. Barn som är under 7 år får åka gratis tillsammans med en annan person som är över 7 år och har en giltig biljett. Barn och ungdomar får resa till rabatterat pris från och med att de fyller 6 år till den dag de fyller 20 år.

Hur långt kan man åka med seniorkortet?

Västsverige De som reser kollektivt med ett seniorkort gynnas av Västtrafiks nya zonindelning. När 70 zoner blir tre kommer man kunna resa i både sin hemkommun och övriga kommuner i samma zon på sitt seniorkort.