:

Kan jag se mina Vapenlicenser online?

Innehållsförteckning:

  1. Kan jag se mina Vapenlicenser online?
  2. När kommer min vapenlicens?
  3. Måste biljetten vara giltig hela resan JLT?
  4. Har jag betalat statligt jaktkort?
  5. Vilka vapen är licensfria?
  6. Vad är Inköpstillstånd?
  7. Hur länge gäller enkelbiljett JLT?
  8. Vad händer om man åker tåg utan biljett?

Kan jag se mina Vapenlicenser online?

Det finns i dag fyra e-tjänster för ansökan om vapentillstånd: vapenlicens, förnyelse av tillstånd att inneha skjutvapen, inköpstillstånd och ansökan om dubblettlicens.

När kommer min vapenlicens?

Den förväntade handläggningstiden för ärenden om vapentillstånd är just nu ca 4 veckor. Den förväntade handläggningstiden gäller ärenden där: Ansökan gäller jakt eller målskytte. Ansökan är komplett ifylld (komplettering behövs ej)

Måste biljetten vara giltig hela resan JLT?

3.7 För att en biljett ska vara giltig ska den vara aktiverad före ombordstigning eller i det fall resan görs med buss, i samband med ombordstigning. Resenären ansvarar för att biljetten kan valideras maskinellt under hela Resan.

Har jag betalat statligt jaktkort?

Om du ska ut och jaga och inte fått jaktkortet, så kan du ta med dig ett kontoutdrag som visar att du betalat ditt jaktkort. Om du gör din betalning via bankgiro innan den 11 juni kan den räknas som betalning för det pågående jaktåret.

Vilka vapen är licensfria?

– De som är licensfria är originalvapen tillverkade före 1890 som inte har enhetspatron. Exempelvis mynningsladdare och kammarladdade vapen, säger Anders Wallström på Walter Borg. För minnesvapen krävs att vapnet har ett särskilt affektionsvärde.

Vad är Inköpstillstånd?

Ett inköpstillstånd är i princip en vapenlicens där vapnets serienummer ännu inte registrerats hos polisen. För dig som kund är det ingen egentlig skillnad på en licens och ett inköpstillstånd.

Hur länge gäller enkelbiljett JLT?

3.3.2 Giltighetstid - Enkelbiljett Enkelbiljett inom en (1) zon gäller i 70 minuter från aktivering. Enkelbiljett för två (2) zoner gäller i 120 minuter från aktivering. Enkelbiljett för län (hela Jönköpings län) gäller i 180 minuter från aktivering.

Vad händer om man åker tåg utan biljett?

Om du inte har en giltig biljett vid en biljettkontroll utfärdar kontrollanten eller tågvärden en tilläggsavgift. Sedan är tilläggsavgiften 1500 kronor.