:

Vilka är de tre största städerna i Ohio?

Innehållsförteckning:

 1. Vilka är de tre största städerna i Ohio?
 2. Vad är huvudstaden i Ohio?
 3. Var i USA ligger Ohio?
 4. Vad heter huvudstaden i Idaho?
 5. Vad är en OH?
 6. Vem var det som upptäckte Amerika?
 7. Vilket år kom Columbus till Amerika?
 8. Hur stort är Idaho?
 9. Vad heter vintersportorten i Idaho?
 10. Vad står Oh för i kemi?
 11. Vilka ämnen ingår i en Hydroxylgrupp?
 12. När fann man Amerika?
 13. Vad kallade vikingarna indianerna?
 14. När kom spanjorerna till Sydamerika?
 15. Vem fann Amerika?

Vilka är de tre största städerna i Ohio?

Stora städer

 • Columbus – 787 033.
 • Cleveland – 396 815.
 • Cincinnati – 296 943.
 • Toledo – 287 208.
 • Akron – 199 110.
 • Dayton – 141 527.
 • Parma – 81 601.
 • Canton – 73 007.

Vad är huvudstaden i Ohio?

ColumbusOhio / HuvudstadColumbus är huvudstad i delstaten Ohio i USA och har en yta av 550,5 kvadratkilometer och omkring 892 533 invånare. Wikipedia

Var i USA ligger Ohio?

Ohio ligger i de nordliga delarna av USA, med östkusten som närmsta kust. Det är den sjunde största staten när det kommer till invånarantal, men endast den 34:e största till ytan. Ohio har flera större storstäder, där den största är Cleveland. Statens huvudstad är Columbus.

Vad heter huvudstaden i Idaho?

BoiseIdaho / Huvudstad

Vad är en OH?

OH- – en jon som kännetecknar vattenlösningar av kemiska baser, se hydroxidjon. Oh – en låt av de amerikanska artisterna Ciara och Ludacris.

Vem var det som upptäckte Amerika?

De första européer som kom till Amerika var vikingar som på 1000-talet landade på olika platser utefter Atlantkusten där kortvariga bosättningar upprättades. Koloniseringen inleddes inte förrän efter att Christopher Columbus anlänt till ”Nya världen” 1492.

Vilket år kom Columbus till Amerika?

Den 12 oktober 1492 ”upptäckte” Columbus Amerika.

Hur stort är Idaho?

216 632 km²Idaho / Yta

Vad heter vintersportorten i Idaho?

Sun Valley, Idaho

Sun Valley
Sun Valley i januari 2006
LandUSA
DelstatIdaho
CountyBlaine

Vad står Oh för i kemi?

Hydroxidjon, OH−, är en jon som kännetecknar vattenlösningar av kemiska baser. I till exempel vatten (neutral lösning) förekommer den tillsammans med vätejoner i lika stora kvantiteter som en följd av vattnets autoprotolys.

Vilka ämnen ingår i en Hydroxylgrupp?

Hydroxigrupp, eller hydroxylgrupp, är en funktionell grupp i en molekyl, bestående av en syreatom och en väteatom och skriven som –OH. Hydroxigruppen ingår bland annat i alkoholer.

När fann man Amerika?

De första européer som kom till Amerika var vikingar som på 1000-talet landade på olika platser utefter Atlantkusten där kortvariga bosättningar upprättades. Koloniseringen inleddes inte förrän efter att Christopher Columbus anlänt till ”Nya världen” 1492.

Vad kallade vikingarna indianerna?

Skrälingar är den forntida beteckningen på inuiter (även kallade eskimåer) som användes av nordmän. Även urinvånare på Vinland i Amerika, det vill säga indianer, kallades skrälingar i Erik den rödes saga och Grönlänningasagan.

När kom spanjorerna till Sydamerika?

Uppdelningen mellan Spanien och Portugal Den som lyckades var Ferdinand Magellan, en portugis i spansk tjänst. Ferdinand Magellans expedition nådde Sydamerikas stillahavskust söderifrån, efter att ha passerat vad som sedan dess kallas Magellans sund år 1520.

Vem fann Amerika?

Columbus nådde däremot Amerika år 1492. Han trodde då att han hade funnit en västlig rutt till Indien och ursprungsbefolkningen i Amerika kom därför att kallas indianer. Ankomsten markerar början av den spanska koloniseringen av Amerika, som en del av den europeiska koloniseringen av Amerika.