:

Finns det något värde i tenn?

Innehållsförteckning:

 1. Finns det något värde i tenn?
 2. Vem startade Svenskt Tenn?
 3. Vad får man för tenn?
 4. Var kan jag sälja tenn?
 5. Vad är Svenskt Tenn?
 6. Vad betyder Svenskt Tenn?
 7. Hur putsar man upp tenn?
 8. Var kan man köpa Svenskt Tenn?
 9. Hur länge gäller presentkort på Svenskt Tenn?
 10. Vad betyder stämplarna på tenn?
 11. Vad är beteckningen för tenn?

Finns det något värde i tenn?

Tennföremål Tennföremål kan ibland slumpas bort på loppisar. Men man ska inte vara så snabb att skänka bort tenn. Ta en titt på stämplarna. – Är det tillverkat av firman Svenskt tenn och har en stämpel med parställda änglar kan det vara värt tiotusentals kronor, säger Pontus Silfverstolpe.

Vem startade Svenskt Tenn?

Estrid EricsonSvenskt Tenn / Grundare Svenskt Tenn grundades 1924 av Estrid Ericson, som tio år senare knöt Josef Frank till företaget.

Vad får man för tenn?

Priset för rent tenn ligger runt 1500 kr/kg.

Var kan jag sälja tenn?

Från och med nu köper vi även in TENN! Bägare, ljusstakar, fat, mm. Utöver tenn köper vi såklart fortfarande guld, silver, nysilver, klockor, mynt och tandguld.

Vad är Svenskt Tenn?

Svenskt Tenn grundades 1924 av Estrid Ericson, som 10 år senare knöt Josef Frank till företaget. Tillsammans skapade de den lika eleganta som färgstarkt mönstrade och personliga inredningsstil som genomsyrar Svenskt Tenns sortiment än idag. I oktober 1924 öppnar Svenskt Tenn på Smålandsgatan i Stockholm.

Vad betyder Svenskt Tenn?

Svenskt Tenn är ett inredningsföretag med butik, inredningsateljé och tesalong på Strandvägen i Stockholm samt butik på webben. Företaget grundades 1924 av Estrid Ericson som var en teckningslärare och tennkonstnär från Hjo.

Hur putsar man upp tenn?

Rengöra tenn Missfärgade tennföremål kan enkelt rengöras med vanlig såpa i hett vatten, och det räcker med att handdiska som vanligt. Avsluta med att torka av ditt föremål med en ren och mjuk handduk. Tennföremål ska aldrig diskas i diskmaskin eftersom det riskerar att förstöra metallen.

Var kan man köpa Svenskt Tenn?

Boutique Tinna

 • Kungsgatan 56.
 • 411 08 Göteborg.

Hur länge gäller presentkort på Svenskt Tenn?

Detta presentkort är giltigt i Svenskt Tenns butik online och på Strandvägen 5 i Stockholm. Kortet laddas vid köp och gäller i 10 år från utfärdande dag.

Vad betyder stämplarna på tenn?

Från 1694 stämplades allt tenn med stämplar för tillverkningsort, mästare och årsbokstäver. Detta gör det ganska enkelt att avgöra tennets ursprung - så länge stämplarna inte slitits bort genom åratals användning. Från och med 1783 användes också samma system för årsbokstäver som för guld och silver.

Vad är beteckningen för tenn?

Tenn är ett silvervitt metalliskt grundämne med kemiskt tecken Sn (latin: stannum). Den här smidiga silvervita metallen oxiderar inte med syre vilket gör att den används för att skydda andra metaller mot korrosion med en tennbeläggning.