:

Hur många katter per kvadratmeter?

Innehållsförteckning:

 1. Hur många katter per kvadratmeter?
 2. Kan man köpa katt utomlands?
 3. Vad behövs för att skaffa pass till katt?
 4. Vad krävs för att ta med hund till Spanien?
 5. Hur många katter får man ha som privatperson?
 6. Kan man ha 4 katter?
 7. Hur länge gäller Kattpass?
 8. Får man ta med sig sin katt inom EU?
 9. Hur mycket kostar en katt pass?
 10. Vilka vaccinationer för hund till Spanien?
 11. Vad krävs för att ta med hund utomlands?
 12. Kan man ha tre katter?
 13. Kan man ha två hankatter ihop?
 14. Borde man ha två katter?
 15. Vilka vaccinationer behöver en katt?

Hur många katter per kvadratmeter?

Rastgårdar och andra utrymmen för katter ska vara minst 6 kvadratmeter för 1–3 katter. Om du har fler än 3 katter i samma utrymme ska ytan per katt vara minst 2 kvadratmeter. Den kortaste sidan ska vara minst 1,2 meter och takhöjden minst 1,9 meter. Rastgårdar får gärna vara större, men aldrig mindre än dessa mått.

Kan man köpa katt utomlands?

Köpa hund eller katt i ett annat EU-land Om du köper en hund eller en katt i ett annat EU-land och ska ta med det till Sverige ska du alltid anmäla djuret till Tullverket. Det gör du när du passerar gränsen, om du skickar djuret som fraktgods och här på tullverket.se. Du behöver inte betala några avgifter.

Vad behövs för att skaffa pass till katt?

Katter ska ha ett EU-pass för sällskapsdjur....Det här gäller:

 1. Det är bara en veterinär som får utfärda passet.
 2. Veterinären skriver in djurets id-uppgifter, utförda behandlingar och vaccinationer i passet.
 3. Djurägarens namn ska stå i passet.

Vad krävs för att ta med hund till Spanien?

För att ta med ett sällskapsdjur till Spanien under semestervistelse måste detta ha ett microchip och vara registrerad i ditt namn. Det behöver också ett europeiskt pass och det ska vara vaccinerad mot rabies tidigast 3 veckor och vaccinationsintygets giltighetstid ska inte ha löpt ut vid inresa.

Hur många katter får man ha som privatperson?

Det är inte tillåtet att ha hur många katter som helst (då måste man söka tillstånd) och varje katt måste ha en viss yta att röra sig på. Så ju mindre yta desto färre katter får det plats.

Kan man ha 4 katter?

Nio katter är maxantalet utan tillstånd Rent juridiskt är det tillåtet så länge du inte har fler än nio stycken över en viss ålder. En enkel minnesregel är att du inte får äga fler katter antalet liv som en katt ”har”.

Hur länge gäller Kattpass?

Du kan få ett EU-pass för sällskapsdjur för din hund, katt eller iller från vilken förordnad veterinär som helst (som myndigheterna gett tillstånd att utfärda sällskapsdjurspass). Passet är giltigt hela livet så länge som rabiesvaccinationen hålls uppdaterad.

Får man ta med sig sin katt inom EU?

Du behöver ett eget pass till din katt. För att det måste djuret vara ID-märkt och för resa inom EU behöver katten även vaccineras mot rabies. En veterinär utfärdar passet och undertecknar de vaccinationer, avmaskningar och hälsokontroller som krävs för respektive land.

Hur mycket kostar en katt pass?

Prisexempel på de vanligaste undersökningar/behandlingar Katt

(Poliklinik) Grundavgift på klinikPris
EU-Pass (Läs gärna Jordbruksverkets hemsida om resa med djur) Du som djurägare är ansvarig att ta reda på vad som gäller för din resa och just ditt djur
Rabies vaccination & pass749 kr
Endast Eu-pass410 kr
Officiellt intyg

Vilka vaccinationer för hund till Spanien?

Inresa för hundar till Spanien Din hund måste vara minst 12 veckor gammal när den får sitt första rabiesvaccin, som måste administreras av en licensierad veterinär. Vaccinet är giltigt till slutet av vaccinationsskyddstiden som anges av tillverkaren (1 års hållbarhet).

Vad krävs för att ta med hund utomlands?

Resa utomlands med hund

 • Hunden ska vara id-märkt.
 • Hunden ska ha en giltig vaccination mot rabies.
 • Hunden ska ha EU-pass för sällskapsdjur.
 • Hunden ska anmälas hos tullen (föras in i Sverige via en tullplats)

Kan man ha tre katter?

Du behöver ha tålamod Viktigt att tänka på då är att det kan ta dagar, veckor och ibland till och med månader innan det blir bra igen. Ibland blir det aldrig som innan men med tålamod från din sida kan katterna med tiden lära sig att leva tillsammans. För katterna är det viktigt att den känner sig trygga i sitt revir.

Kan man ha två hankatter ihop?

Du behöver ha tålamod Viktigt att tänka på då är att det kan ta dagar, veckor och ibland till och med månader innan det blir bra igen. Ibland blir det aldrig som innan men med tålamod från din sida kan katterna med tiden lära sig att leva tillsammans. För katterna är det viktigt att den känner sig trygga i sitt revir.

Borde man ha två katter?

En eller fler? Om alla i familjen arbetar heltid bör man överväga att skaffa två katter. De har då sällskap av varandra. Dock, det finns katter som inte gillar andra katter och mår bättre som ensamkatt.

Vilka vaccinationer behöver en katt?

För att undvika att katten blir sjuk bör den vaccineras mot kattpest och kattsnuva/kattinfluensa. Det finns också olika tilläggsvaccin mot till exempel rabies och klamydia.