:

Vart kan man åka med provisoriskt pass?

Innehållsförteckning:

  1. Vart kan man åka med provisoriskt pass?
  2. Hur lång tid håller ett pass?
  3. Hur länge ska passet vara giltigt för resa till Turkiet?
  4. Hur lång kö provisoriskt pass?
  5. Kan man åka till Portugal med provisoriskt pass?
  6. Kan man åka till Portugal utan pass?
  7. Vad gäller för inresa till Portugal?
  8. Vilka regler gäller för inresa till Turkiet?

Vart kan man åka med provisoriskt pass?

Ambassaden kan utfärda provisoriskt pass för en enkel resa till Sverige eller annat bosättningsland. Den som hastigt måste resa och saknar en giltig resehandling kan ansöka om ett provisoriskt pass för den aktuella resan. Detta kan utfärdas för längst sju månader.

Hur lång tid håller ett pass?

Hur länge är ett pass/nationellt id-kort giltigt? Pass och nationellt id-kort är giltigt i fem år för personer över 12 år. Pass och nationellt id-kort för barn under 12 år är giltigt i tre år.

Hur länge ska passet vara giltigt för resa till Turkiet?

Pass och provisoriska pass o.m 1 januari 2015 måste passet ha en giltighet på minst 150 dagar vid inresa i Turkiet. Observera att svenska provisoriska pass i A4-format utfärdade av svenska ambassader och konsulat inte gäller för inresa i Turkiet. De gäller endast för utresa ur och transit via Turkiet.

Hur lång kö provisoriskt pass?

Några garantier finns inte men Engström säger att de allra flesta kan vänta sig ett provisoriskt pass inom 72 timmar. Även om man i värsta fall kan behöva köa lika länge.

Kan man åka till Portugal med provisoriskt pass?

Om ditt pass har blivit stulet, eller förkommet, och du måste resa brådskande finns möjlighet att, på ambassaden i Lissabon eller ett honorärkonsulat i Portugal, ansöka om ett provisoriskt pass.

Kan man åka till Portugal utan pass?

Portugal är medlem i EU och Schengensamarbetet. Vid resa inom Schengenområdet måste du kunna uppvisa pass eller det nya nationella ID-kortet där medborgarskapet framgår.

Vad gäller för inresa till Portugal?

Resenärer till Portugals fastland måste uppvisa EU:s digitala covidbevis i en av dess tre former (vaccination, negativt test eller tillfrisknande) för inresa i landet. Undantag för barn under 12 år.

Vilka regler gäller för inresa till Turkiet?

För resenärer som reser in i Turkiet ifrån vissa utpekade länder, eller besökt dessa utpekade länder, krävs alltid PCR-test. Passagerare i transit, d.v.s. resenärer som ska mellanlanda i Turkiet utan att passera turkisk gränskontroll, omfattas inte av dessa krav.