:

Kan man ha en kinkajou som husdjur?

Innehållsförteckning:

 1. Kan man ha en kinkajou som husdjur?
 2. Kan man ha en pungråtta som husdjur?
 3. Kan man ha en Wallaby som husdjur?
 4. Är det olagligt att ha en apa som husdjur?
 5. Kan man ha en Kapybara som husdjur?
 6. Vilka exotiska djur får man ha i Sverige?
 7. Finns det pungråttor i Sverige?
 8. Är det lagligt att ha en känguru som husdjur?
 9. Vad äter en vallaby?
 10. Varför får man inte ha en apa som husdjur i Sverige?
 11. Vilka djur är tillåtna som husdjur?
 12. Kan man äga en capybara i Sverige?
 13. Hur mycket kostar en capybara?
 14. Vilka exotiska djur får man ha som husdjur?
 15. Är det lagligt att äga en tvättbjörn i Sverige?

Kan man ha en kinkajou som husdjur?

En större roll spelar veckelbjörnen som sällskapsdjur. I djurets levnadsområde finns arten ibland i zoologiska affärer. Individer som fångas som ungdjur har ofta en bra relation till sina ägare. Däremot är det svårt att domesticera veckelbjörnar och djur som hålls i fångenskap blir aldrig riktig tama.

Kan man ha en pungråtta som husdjur?

Man ska se det som något mycket positivt om det finns pungråttor i närheten av där man bor – de rotar inte i soptunnor, sprider inte sjukdomar och attackerar inte husdjur. Dessutom är de immuna mot ormgift, så de äter gärna en orm eller två, sniglar, kackerlackor och många andra otrevligheter.

Kan man ha en Wallaby som husdjur?

Vallaby är en mindre variant av känguru och är tillåtna att ha som husdjur i Sverige.

Är det olagligt att ha en apa som husdjur?

Det är inte tillåtet att ha apor, rovdjur eller rovfåglar som sällskapsdjur. Du får heller inte ha korsningar mellan tamkatt och vilda kattdjur eller mellan tamhund och vilda hunddjur. Djuren måste vara födda och uppfödda i fångenskap för att hållas som sällskapsdjur.

Kan man ha en Kapybara som husdjur?

Enligt Jordbruksverket finns det djurparker som innehar Kapybara. Det finns ingen privatperson i Sverige som har Kapybara som husdjur. Men det kan såklart komma att ändras, även om det inte är särskilt med tanke på våra svenska förhållanden med väder och kyla.

Vilka exotiska djur får man ha i Sverige?

Andra ovanliga husdjur som är lagliga i Sverige är löpanka, vallaby, jordekorre, hängbukssvin, vandrande pinnar och tenrek. Tänk på att läsa på noga om vilka regler som gäller för ovanliga djur hos jordbruksverket innan du bestämmer dig för att skaffa ett nytt husdjur.

Finns det pungråttor i Sverige?

Pungråttor (Didelphidae) är en djurfamilj tillhörande underklassen pungdjur, som numera uteslutande förekommer i Amerika, ofta i närheten av människor. Under tertiärtiden fanns de även i Europa. Familjen är den enda nu levande i ordningen Didelphimorphia.

Är det lagligt att ha en känguru som husdjur?

Frågan är då om man får ha känguru som husdjur? Ja, det får man, säger Michael Diemer, chef på enheten för sällskapsdjur vid Jordbruksverket. – Ja, man får ha vallaby som privatperson.

Vad äter en vallaby?

Som alla kängurudjur är vallaby växtätare. De livnär sig till exempel av knoppar, gräs, örter och löv. Efter en tid med regnbrist äter de även vattenrika rötter.

Varför får man inte ha en apa som husdjur i Sverige?

Enligt Jordbruksverket så är det olagligt att ha rovdjur eller apor. Man får inte heller ha djur som är fångade i det vilda. I de flesta fall när det gäller ovanliga djur måste de bedömas från fall till fall. Djuren måste ha utrymme och skötas på rätt sätt.

Vilka djur är tillåtna som husdjur?

Vanliga sällskapsdjur

 • Hund.
 • Katt.
 • Gnagare. Hamster. Marsvin. Mus. Zebramus/Gräsmus. Taggmus. Hasselmus. Sjusovare. Chinchilla. Råtta. Ökenråttor (Gerbil) Degu.
 • Kanin.
 • Tamiller.
 • Minigris.
 • Afrikansk pygméigelkott.
 • Häst.

Kan man äga en capybara i Sverige?

Enligt Jordbruksverket finns det djurparker som innehar Kapybara. Det finns ingen privatperson i Sverige som har Kapybara som husdjur. Men det kan såklart komma att ändras, även om det inte är särskilt med tanke på våra svenska förhållanden med väder och kyla.

Hur mycket kostar en capybara?

Fakta

Vetenskapligt namnHydrochoerus hydrochaeris
Vikt35–60 kg
FödaGräs, vattenväxter, frukt och blad
Dräktighetstidca 150 dygn
Antal ungar3–7 per kull

Vilka exotiska djur får man ha som husdjur?

Det finns en hel del ovanliga djur som är lagliga i Sverige, men det gäller att man har koll på vad som är tillåtet och vilka djur man får ha....Innehåll visa

 • Afrikansk Pygméigelkott.
 • Iller.
 • Råtta.
 • Räv.
 • Kapybara.
 • Gerbil (ökenråtta)
 • Flygpungekorre.

Är det lagligt att äga en tvättbjörn i Sverige?

Inte tillåtet som husdjur Men både Nils Carlsson och P-A Åhlén tror att det är en överhängande risk att tvättbjörnen kommer till Sverige via privatpersoner. – I England används den som husdjur, men i Sverige är de enda tillåtna rovdjur som får användas i hemmet iller, hund och katt, säger P-A Åhlén.