:

Hur länge gäller Accesskortet?

Innehållsförteckning:

 1. Hur länge gäller Accesskortet?
 2. Hur fungerar betalkort som SL kort?
 3. Kan man Blippa sitt bankkort på bussen?
 4. Vad är ett kortnummer?
 5. Hur länge gäller det blå Accesskortet?
 6. Hur får man ett grönt SL kort?
 7. Kan man köpa SL biljett med bankkort?
 8. Kan man betala med betalkort på bussen?
 9. Kan man betala med bankkort på regionbuss?
 10. Hur betalar man med bankkort på bussen?
 11. Vart står ens kortnummer?
 12. Kan man lämna ut sitt kortnummer?
 13. Hur länge gäller det blåa SL-kortet?
 14. När upphör SL reskassa?
 15. Var köper jag Grönt SL kort?

Hur länge gäller Accesskortet?

Access-korten kommer fortsatt gå att resa med till och med mars 2023, men möjligheterna att ladda på dem är begränsade. En guide till hur den som använder reskassa gör för att nolla Access-kortet och gå över till det nya SL-kortet finns här.

Hur fungerar betalkort som SL kort?

Så fungerar det Blippa ditt betalkort genom att föra den till den gröna läsaren vid spärren på bussen, betalstolpen eller de olika plattformarna. Tjänsten fungerar för alla kontaktlösa Visa/Mastercard/American Express (och alla enheter/devicer som stödjer NFC), från alla kortutgivare i världen.

Kan man Blippa sitt bankkort på bussen?

Från och med den 11 februari 2021 är det möjligt att betala för en enkelbiljett med SL. Nu kan du bara blippa ditt bankkort eller kreditkort direkt mot läsaren på bussen, betalstolpen på perrongen eller hos konduktören.

Vad är ett kortnummer?

Kortnumret finns normalt alltid präglat på kortets framsida och består ofta av 16 siffror. Detta är de tre sista siffrorna i den nummerserie som är tryckt i fältet för namnunderskrift på baksidan av alla kort.

Hur länge gäller det blå Accesskortet?

Nu har SL börjat fasa ut de blå Accesskorten – de ska ersättas med gröna. Resenärer som har reskassa kvar på sina kort kan dock använda den fram till mars 2023.

Hur får man ett grönt SL kort?

Nu får du ett grönt SL-kort i kiosken, som du laddar med upp till förbetalda 20 resor i stället för att ha en reskassa. Tisdag den 10 maj, tar de nya gröna SL-korten över. Då kan man inte längre ladda på accesskorten i kiosker, dock går det bra i spärren.

Kan man köpa SL biljett med bankkort?

Ett enklare sätt att köpa biljett Från och med februari i år kan du som åker kollektivt i Stockholm numera blippa ditt betalkort från MasterCard, Visa eller American Express direkt i spärren eller på bussen för att köpa en enkelbiljett. Biljetten är giltig i 75 minuter och kan användas i SL:s hela trafik.

Kan man betala med betalkort på bussen?

Du kan betala med betalkort, kontanter eller värdekoder. Betalkort som accepteras är VISA, VISA Electron, MasterCard, Maestro och American Express.

Kan man betala med bankkort på regionbuss?

Ombord på regionbuss: Kunder som inte vill använda våra digitala kanaler och som börjar resan med regionbuss kan köpa biljett med betalkort ombord av föraren, precis som idag.

Hur betalar man med bankkort på bussen?

Blippa betalkort på stadsbuss För att det ska fungera behöver ditt betalkort ha symbolen för kontaktlös betalning (fyra vågor på kortet). Tjänsten för kontaktlös betalning behöver också vara aktiverad hos din bank. Blippa ditt betalkort mot biljettläsaren när du stiger på stadsbussen.

Vart står ens kortnummer?

Kortnummer är en identifikation av kortet som alla betal- och kreditkort har. Numret består av 16 siffror och står oftast på framsidan av kortet. Kortnumret används vid onlineköp och andra betalningar på nätet.

Kan man lämna ut sitt kortnummer?

Lämna aldrig ut dina koder eller kortuppgifter till någon som efterfrågar dem i e-post, sms, telefon eller på sidorna du handlar. Tillåt inte webbsidan eller appen du handlar genom att spara dina person- och kortuppgifter. Förvara dina kortuppgifter säkert.

Hur länge gäller det blåa SL-kortet?

Nu har SL börjat fasa ut de blå Accesskorten – de ska ersättas med gröna. Resenärer som har reskassa kvar på sina kort kan dock använda den fram till mars 2023.

När upphör SL reskassa?

Reskassa som finns kvar på kortet går att använda ända fram till mars 2023. Från och med tisdagen den 10 maj börjar SL:s ombud och spärrkiosker att sälja biljetter till det nya gröna SL-kortet. Kortet lanserades i höstas och används redan av många som laddar på det själva i SL-appen.

Var köper jag Grönt SL kort?

Nu får du ett grönt SL-kort i kiosken, som du laddar med upp till förbetalda 20 resor i stället för att ha en reskassa. Tisdag den 10 maj, tar de nya gröna SL-korten över. Då kan man inte längre ladda på accesskorten i kiosker, dock går det bra i spärren.