:

Hur mycket kostar ett bibliotekskort?

Innehållsförteckning:

 1. Hur mycket kostar ett bibliotekskort?
 2. Kan man låna utan bibliotekskort?
 3. Hur länge håller ett bibliotekskort?
 4. Vilka bibliotek har OverDrive?
 5. Är lånekort gratis?
 6. Hur hittar jag mitt Bibliotekskortsnummer?
 7. Måste man ha bibliotekskort?
 8. Kan man beställa böcker till bibliotek?
 9. Hur skaffar jag lånekort?
 10. Kan man lämna tillbaka böcker när biblioteket är stängt?
 11. Kan man låna ljudböcker på biblioteket?
 12. Vilken är den bästa läsplattan?
 13. Hur spärrar man sitt bibliotekskort?
 14. Hur skaffar man bibliotekskort Stockholm?
 15. Vad är mitt lånekortsnummer?

Hur mycket kostar ett bibliotekskort?

Att skaffa bibliotekskort är gratis, men om kortet tappats bort eller blivit förstört kostar det 25 kr att skaffa ett nytt. Om du inte fyllt 18 år behöver målsman (förälder eller annan vårdnadshavare) skriva under.

Kan man låna utan bibliotekskort?

Du måste låna den med ditt eget bibliotekskort. Det enda sättet att låta någon annan låna reserverade böcker åt dig är att ge dem dina uppgifter, alltså ditt kort eller personnummer samt din pin-kod.

Hur länge håller ett bibliotekskort?

Bibliotekskortet är en värdehandling och du ansvarar för det du lånat. Lånetiden är normalt tre veckor. Om ingen reserverat det du lånat, kan du göra omlån så att lånet förlängs. Bibliotekskortet är giltigt i tre år, därefter måste du förnya det.

Vilka bibliotek har OverDrive?

För att hitta det närmaste bibliotek som stöder OverDrive går du till overdrive.com, anger namnet på din stad och klickar därefter på Go. Du får då se en karta med bibliotek som stöder OverDrive.

Är lånekort gratis?

Lånekortet är gratis, men om du förlorar ditt kort måste du betala för att få ett nytt. Du ansvarar för alla lån på kortet. Vårdnadshavare ansvarar för sina barns lån.

Hur hittar jag mitt Bibliotekskortsnummer?

Om du inte kommer ihåg ditt kortnummer eller din PIN-kod när du lånar böcker med OverDrive, kontakta ditt bibliotek direkt för support.

Måste man ha bibliotekskort?

För att låna behövs ett bibliotekskort. Det får du genom att visa giltig legitimation. Du kan få ett bibliotekskort även om du saknar legitimation, svenskt personnummer eller en fast adress. Då gäller ditt kort i tre månader.

Kan man beställa böcker till bibliotek?

Beställa/fjärrlåna Finns inte boken på ditt bibliotek erbjuder de flesta bibliotek fjärrlåneservice - att beställa boken från ett annat bibliotek.

Hur skaffar jag lånekort?

För att få bibliotekskort måste du visa legitimation på biblioteket. Om du är under 18 år och inte har egen legitimation behövs vårdnadshavares underskrift. Du ansvarar för alla lån på kortet.

Kan man lämna tillbaka böcker när biblioteket är stängt?

När biblioteket är stängt finns det möjlighet att lämna böcker i en låda utanför entrén i trapphuset. Du behöver ha JU-kort och kod för att komma in i huset efter stängningstid. Observera att böcker som lämnas i lådan efter bibliotekets stängning blir återlämnade först dagen efter.

Kan man låna ljudböcker på biblioteket?

Biblio är en nylanserad app från Sveriges bibliotek som gör det enkelt för dig att lyssna på ljudböcker direkt i mobilen. Appen finns i dagsläget tillgänglig för både Android och iOS (Apple).

Vilken är den bästa läsplattan?

1. Kobo Clara HD — BÄST I TEST LÄSPLATTA.

Hur spärrar man sitt bibliotekskort?

Det är viktigt att spärra bibliotekskortet om du tappar bort eller förlorar det. Du ansvarar för alla lån på ditt kort, även om någon annan använder det. Du kan själv spärra kortet här på webbplatsen. Logga in dig med ditt bibliotekskortsnummer eller personnummer och din pinkod.

Hur skaffar man bibliotekskort Stockholm?

Skaffa ett bibliotekskort Registrera dig som låntagare hos oss. Detta gör du genom att fylla i formuläret här på vår webbplats: Skaffa bibliotekskort. När du har registrerat dig på webbplatsen har du 7 dagar på dig att hämta ditt bibliotekskort på ett av våra bibliotek. Ta med legitimation.

Vad är mitt lånekortsnummer?

Om du inte kan ditt lånekortsnummer, titta på baksidan av lånekortet. Det kan stå under streckkoden. Om du inte kan din PIN, prova de sista fyra siffrorna i ditt telefonnummer.