:

Vilken metod är bäst för hårtransplantation?

Innehållsförteckning:

 1. Vilken metod är bäst för hårtransplantation?
 2. Vad kostar Hårtransplation?
 3. Hur mycket är 4000 Grafts?
 4. Hur får män en bra Hårlinje?
 5. Måste män raka av sig håret vid hårtransplantation?
 6. Vad får män inte göra efter hårtransplantation?
 7. Hur mycket kostar en transplantation?
 8. Vad kostar en hårtransplantation i Sverige?
 9. Hur mycket är 1500 Grafts?
 10. Hur många grafts behöver jag?
 11. Hur får män bättre hårfäste?
 12. Kan män få bättre hårfäste?
 13. När kan män klippa sig efter hårtransplantation?
 14. Vad ska man göra efter hårtransplantation?
 15. Kan man tappa håret igen efter hårtransplantation?

Vilken metod är bäst för hårtransplantation?

I dagsläget är det bästa sättet att utföra hårtransplantationer i form av FUE-metoden (Follicular Unit Extraction). Det innebär att hårsäcksgrupper tas från ett givarområde som t. ex. bakhuvudet till det område där man behöver mer hår.

Vad kostar Hårtransplation?

Detta beror på att människor har olika förväntningar och förutsättningar. Priset för en FUE IM transplantation kan därför variera. Kostnaden för en operation börjar på ca 20 000 och går sedan uppåt beroende på behovet av hårsäckar. *50.000 max räntefritt.

Hur mycket är 4000 Grafts?

2500 grafts 44.000 kr/behandling. 3000 grafts 48.000 kr/behandling. 3500 grafts 52.000 kr/behandling. 4000 grafts 57.000 kr/behandling.

Hur får män en bra Hårlinje?

Ett bra sätt att behandla detta är med vår PRP-behandling. Många kvinnor som kommer till oss har genetiskt höga vikar eller högt hårfäste som de vill korrigera. Med hjälp av en hårtransplantation kan vi korrigera din hårlinje. Oftast gör vi då en rundare eller rakare hårlinje än vad vi gör på män.

Måste män raka av sig håret vid hårtransplantation?

Idag föredrar man vanligtvis den nyare metoden, FUE- som vi utför. Här tar man bara några stycken hårstrån i taget och flyttar dem till området utan hår. Fördelen är att det knappt blir några ärr, och i övrigt fungerar det också bättre. Man kan även raka huvudet.

Vad får män inte göra efter hårtransplantation?

Du ska undvika följande för att skydda dina nytransplanterade hårsäckar:

 • Tvätta inte det nytransplanterade området – 72 timmar.
 • Torka bakhuvudet försiktigt med hushållspapper – detta ska du göra under 2 veckor. ...
 • Dra inga plagg över huvudet – 48 timmar.
 • Inget snus – 48 timmar.
 • Ingen alkohol – 48 timmar.

Hur mycket kostar en transplantation?

Detta beror på att människor har olika förväntningar och förutsättningar. Priset för en FUE IM transplantation kan därför variera. Kostnaden för en operation börjar på 25.000 kr och går sedan uppåt beroende på behovet av antalet hårsäckar.

Vad kostar en hårtransplantation i Sverige?

Vad kostar en hårtransplantation? Priset på en behandling varierar beroende på hur många ingrepp läkaren anser att du behöver för att uppnå önskat resultat. Därför kan kostnaden vara allt från 40 000 till 60 000 kronor.

Hur mycket är 1500 Grafts?

Dessa priser gäller för nuvarande kampanj på hårtransplantation i Sverige:

Antal GraftsPris / Graftrek pris i Sverige
upp till 100030ca 40.000-45.000kr
150022krca. 50 000-60 000 kr
200018krca. 65 000-80 000 kr
250015,5krca. 80 000-100 000 kr

Hur många grafts behöver jag?

Var varsam på skillnaden mellan grafts och hår. En kompetent hårkirurg kan genomföra en transplantation på över 4500 grafts per gång. Vid svenska kliniker är det dock ovanligt att man klarar av att transplantera mer än 2000 grafts per gång.

Hur får män bättre hårfäste?

Många som kommer in till oss vill göra en hårtransplantation för att fixa hårfästet. De flesta vill jämna till sitt hårfäste genom att fylla ut vikarna och andra vill ett allmänt tätare hårfäste. Genom en hårtransplantation kan man enkelt jämna till sitt hårfäste. Man kan också behandla håravfall med PRP.

Kan män få bättre hårfäste?

Så om du har ett högt hårfäste kan du eventuellt söka medicinsk behandling såsom läkemedel, hårtransplantation eller blodplättrik plasma (PRP).

När kan män klippa sig efter hårtransplantation?

Generellt sett kan man gå till en frisör när såren har läkt och sårskorporna försvunnit. Då är det rekommenderat att klippa med sax, och efter omkring 60 dagar kan även rakapparat användas. Det är dock inte rekommenderat att permanenta eller färga håret under de första två månaderna efter genomförd operation.

Vad ska man göra efter hårtransplantation?

Håret kan du tvätta med schampo 4 dagar efter hårtransplantationen. Använd först det schampot som du får med dig av oss, därefter ett milt schampo som du köper på Apoteket. Du bör undvika alla stylingprodukter som hårspray, mousse, gel, vax mm. de första två veckorna. Du bör inte träna de 3-4 första dagarna.

Kan man tappa håret igen efter hårtransplantation?

Det är viktigt att veta att det transplanterade håret kommer att falla inom 2 till 8 veckor efter hårtransplantation för frågan “när kommer det transplanterade håret att växa”. Detta tillstånd, som kallas chockavgivande, är det normala förloppet för hårtransplantationsoperationer.