:

Hur mycket kostar en bra kostym?

Innehållsförteckning:

  1. Hur mycket kostar en bra kostym?
  2. Vad kostar det att få en kostym skräddarsydd?
  3. Vilken färg på kostym till bröllop?
  4. Vad kostar det att skräddarsy?
  5. Vad ingår i en frack?
  6. Hur tar man på sig en frack?

Hur mycket kostar en bra kostym?

En kostym kostar från 1 500 kronor till hur mycket som helst. Vår rekommendation är att satsa på en modell för cirka 5 000 kronor. En kostym är inte som ett par jeans som du sliter ut och kastar. Du ska använda den många gånger under flera år och i det här fallet lönar det sig därför att satsa på kvalitet.

Vad kostar det att få en kostym skräddarsydd?

Tyget avgör till stora delar priset. En måttsydd kostym i standardull kostar cirka 5 500 kronor, medan en i kashmirblandning kan kosta upp emot 20 000. Douglas erbjuder cirka 2 000 tyger i olika färger, mönster och kvalitet.

Vilken färg på kostym till bröllop?

Som gäst behöver du inte tänka på så mycket i ditt klädval. Valet är enkelt, antingen en mörkblå eller mörkt grå kostym tillsammans med en skjorta i vitt eller blått, samt en slips. Kostymen kan, om du vill, vara diskret mönstrad. Variera mellan ett par bruna eller svarta skor i läder.

Vad kostar det att skräddarsy?

Pris för skrädderier

KlädesplaggVanliga priser
Byta dragkjedja2:- plus material
Ändringar på klänningFrån 300:- och uppåt
Kostym/dräkt1:-
Sy in foder i jackafrån 1000:- och uppåt

Vad ingår i en frack?

Den är oftast svart. Den ingår i frackkostymen (ibland benämnd endast frack), en högtidsdräkt för män som även inkluderar byxor med revärer i siden, en vit frackskjorta och vit rosett, vita handskar, svarta strumpor och dito skor. En vit väst ingår ofta. Frackkavajen knäpps aldrig när fracken används.

Hur tar man på sig en frack?

Börja med att ta på skjortan och knäpp den översta knappen. Knäpp sedan i tur och ordning de två lösa bröstknapparna och de tre vanliga knapparna längst ned. Knäpp manschettknapparna. Fäst den vita pikéflugan (ganska hårt) runt halsen.