:

Vad kostar en måltid i Polen?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kostar en måltid i Polen?
  2. Vad kostar en måltid i Gdansk?
  3. Var ska man bo i Krakow?
  4. Vad äter man i Polen?
  5. Vad kostar saker i Gdansk?
  6. Är Gdansk billigt?

Vad kostar en måltid i Polen?

När det gäller restauranger beror allt på typen av restaurang, och på dess standard. Kostnaden för en fin måltid är 6 – 30 zloty för en rätt, eller 15 – 80 zloty för en full måltid. Priset på matartiklar I Polen är relativt lågt - speciellt när det gäller inhemska polska produkter.

Vad kostar en måltid i Gdansk?

En halvliter öl i Gamla stan i Gdansk kostar mellan 20-25kr. Ett glas av husets rödvin kostar kring 22kr och för en middag betalar du 50kr och uppåt. Vad dricker man för öl i Gdansk?

Var ska man bo i Krakow?

Var ska man bo i Krakow? Mest hotell finns det i och nära Krakows gamla stan, något som passar perfekt för dig som gärna vill ha nära till sevärdheter och inte har något emot att betala för läge. Ett annat (billigare) alternativ är att bo i de trevliga, gamla judiska kvarteren.

Vad äter man i Polen?

Fläsk, kyckling och oxkött är särskilt vanligt och polsk mat serveras ofta med någon form av potatis, kål, svamp eller grönsaker. Polskt bröd och korv är också populärt och äts ofta. What is this? Polsk mat är ofta hemmalagad och användandet av smör, grädde och ägg är vanligt i de flesta polska maträtter.

Vad kostar saker i Gdansk?

Priser i snabbköp i Gdańsk.

(Regelbunden), mjölk (1 liter)6.60 SEK (4.60-7.70)
Flaska vin (mellanklass)57 SEK (46-69)
Inhemsk öl (0,5 liters flaska)7.50 SEK (5.70-11)
Importerat öl (0,33 liters flaska)12 SEK (9.20-18)
Paket cigaretter (Marlboro)41 SEK (41-46)

Är Gdansk billigt?

Det finns mycket att se och göra här, men det mesta hinner man med på en weekend, vilket också gjort att turismen ökat och många ser Gdansk som den perfekta weekendstaden i Polen. Gdansk är vackert, prisvärt, har bra spaanläggningar och är billig att flyga till från Sverige.