:

Hur stor tank har en Mercedes Sprinter?

Innehållsförteckning:

 1. Hur stor tank har en Mercedes Sprinter?
 2. Hur mycket får man lasta i en sprinter?
 3. Hur lång är en sprinter?
 4. Hur mycket väger en sprinter?
 5. Vad står CDI för på Mercedes?
 6. Var sitter batteriet på Mercedes Sprinter?
 7. Vad klassas som lätt lastbil?
 8. Vad menas med CDI?
 9. Är Mercedes E klass en bra bil?
 10. Var sitter batteriet på en Mercedes Vito?
 11. Vart sitter batteri Crafter?
 12. Vilken lätt lastbil får lasta mest?
 13. Var får man parkera lätt lastbil?
 14. Vad har CDI box för funktion?
 15. Vilken Mercedes är bäst?

Hur stor tank har en Mercedes Sprinter?

Teknik
Motoreffekt kW115 kW vid fordonsgasdrift
Tankvolym31 kg fordonsgas 100 liter bensin
Räckvidd38 mil (NEDC) på fordonsgas
Vridmoment240 Nm vid 3000 varv vid fordonsgasdrift

Hur mycket får man lasta i en sprinter?

Lagom till sommaren kommer Sprinter med upp till 5,5 tons totalvikt och med en lastförmåga på upp till 3,4 ton. Samtidigt höjs effekten med upp till 20 % på de mindre modellerna. Nu kan Mercedes Sprinter ta ännu mer last. Med upp till 450 kg högre maxlast är den nya 5,5 tons versionen ett välkommet tillskott för många.

Hur lång är en sprinter?

Mått

AxelavståndLastvolym (förhöjt / extra förhöjt tak)Längd
3250 mm7.5 m³ (8,5 m³)5245 mm
3665 mm9,0 m³ (10,5 m³ / 11,5 m³)5910 mm
4325 mm(14 m³ / 15,5 m³)6940 mm
4325 mm(15,5 m³ / 17 m³)7345 mm

Hur mycket väger en sprinter?

Kompakt med normaltak, 3 000 kg, framhjulsdrift

Tjänstevikt [kg] vid totalvikt12 087
Tillåten sammanlagd bruttovikt (kg)5 000
Maximal tillåten taklast [kg] | Släpvagnsvikt bromsad/obromsad [kg]3/750
Bilens höjd [mm] | Bilens längd [mm] | Bilens bredd med infällda ytterbackspeglar [mm]2 3 | 2 175,0

Vad står CDI för på Mercedes?

CDI (Common Rail Diesel Injection) är en serie dieselmotorer från tyska Daimler AG som installeras på Mercedes-Benz fordon. CDI-motorerna utvecklades år 1997 och används än idag. Dessa motorer har ett direktbränsleinsprutningssystem som minskar bränsleförbrukningen med 15%.

Var sitter batteriet på Mercedes Sprinter?

Normalt ditt bilbatteri sitter längst fram och på vänster sida eller med andra ord förarsidan. För att vara säker kan du öppna huven på din Mercedes Sprinter 2 . Då borde du se det ganska snabbt ett block med rektangulär form avec en plusterminal (röd) et en minus terminal (svart) .

Vad klassas som lätt lastbil?

Lastbilar delas in i lätta och tunga lastbilar. Lätt lastbil har en totalvikt på högst 3,5 ton. En tung lastbil har en totalvikt som överstiger 3,5 ton. Tung lastbil får köra högst 90 km/timmen på motorväg eller motortrafikled, 80 km/timmen på annan väg eller om lastbilen har släp.

Vad menas med CDI?

CDI (Common Rail Diesel Injection) är en serie dieselmotorer från tyska Daimler AG som installeras på Mercedes-Benz fordon. CDI-motorerna utvecklades år 1997 och används än idag. Dessa motorer har ett direktbränsleinsprutningssystem som minskar bränsleförbrukningen med 15%.

Är Mercedes E klass en bra bil?

Som ny är bilen väldigt kostsam i inköp, men den första ägaren får oftast ta en rejäl värdeminskning, särskilt om bilen har mycket extrautrustning. Därför kan en begagnad E-klass vara ett väldigt fördelaktigt begagnatköp för den som söker en komfortabel premiumbil utan att behöva bli ruinerad.

Var sitter batteriet på en Mercedes Vito?

Hitta batteriet till en Mercedes Vito: Normalt ditt bilbatteri sitter på framsidan och på vänster sida eller med andra ord förarsidan. För att vara säker kan du öppna huven på din Mercedes Vito . Då borde du träffa henne ganska snabbt ett block med rektangulär form avec en sida plus (röd) et en sida minus (svart) .

Vart sitter batteri Crafter?

Batteri ligger på framsidan för för starta din bil , måste skickas cirka 12 volt vid start. Den här är som en liten motor men électrique vilket därmed tillåter starta motorns mekanism. Men batteriet på din Volkswagen Crafter 2 har för uppdrag att hålla energi i kemisk form när din bil är stillastående.

Vilken lätt lastbil får lasta mest?

Även om Mercedes Sprinter i de allra flesta fall säljs som lätt lastbil med totalvikt upp till 3,5 ton så finns det många som har behov av att kunna lasta ännu tyngre. Lagom till sommaren kommer Sprinter med upp till 5,5 tons totalvikt och med en lastförmåga på upp till 3,4 ton.

Var får man parkera lätt lastbil?

Det finns inte någon symbol som man kan använda för att reservera en parkeringsplats för lätta lastbilar. Den som parkerar sin lätta lastbil på en P-plats som reserverats för tunga lastbilar riskerar böter, likaså om den lätta lastbilen parkeras på P-plats reserverad för personbil med personbilssymbolen S3.

Vad har CDI box för funktion?

CDI-tändning (av engelskans Capacitive Discharge Ignition) eller kapacitivt tändsystem är ett tändsystem för motorer. CDI-tändning använder sig av en eller flera kondensatorer för att lagra energi, som överförs till tändstiftet via en tändspole för att generera en gnista i önskat tändögonblick.

Vilken Mercedes är bäst?

Nu har världens bästa bil utsetts. Mercedes c-klass tar hem titeln World Car of the Year – Årets Bil i Världen. Mercedes vinner i totalt tre av fem kategorier, när journalister från hela världen bedömt nya bilmodeller. Här i Europa blev det Volkswagen Passat som tog hem titeln årets Bil.