:

Är det dyrt i Tallin?

Innehållsförteckning:

 1. Är det dyrt i Tallin?
 2. Hur mycket tjänar man i Estland?
 3. Vad är billigt i Tallin?
 4. Hur är det att leva i Estland?
 5. Är det dyrt i Estland?
 6. Vad är billigt att köpa i Estland?
 7. Kan bo i Estland?
 8. Hur är estländare?
 9. Kan bo i Livland?
 10. Var är Estland?
 11. Var bor Ester?
 12. Vilka yrken tjänar 50000?

Är det dyrt i Tallin?

Är Tallinn en dyr stad? Priserna på basprodukter i Tallinn är lägre än i Sverige. Du måste betala 1.28 gånger mindre för shopping i Tallinn än i Sverige. Den genomsnittliga boendekostnaden i Tallinn varierar från: 201 SEK (19 EUR) i Hostel till 487 SEK (47 EUR) i 3-stjärnigt hotell.

Hur mycket tjänar man i Estland?

Vad är medellönen i Estland?

 • Minimilön Zupanja Estland= 540€
 • Genomsnittlig nettolön Estland= 1,092.67€

Vad är billigt i Tallin?

Även om priserna i Estland stiger snabbt, finns det fortfarande många varor och tjänster som är relativt billiga i Tallinn:

 • alkohol.
 • cigaretter.
 • skönhetstjänster.
 • bilunderhållstjänster.
 • byggmaterial.
 • bakelser.
 • hantverk.
 • medicinska tjänster.

Hur är det att leva i Estland?

Att leva i Estland är också betydligt billigare än att leva i Sverige. I huvudstaden Tallinn kan man hyra en svensk tvåa i ett bra område för cirka 5 euro i månaden. När man arbetar i Estland så betalar också din arbetsgivare sociala avgifter för dig som anställd.

Är det dyrt i Estland?

Är Estland ett dyrt land? Priserna på basprodukter i Estland är lägre än i Sverige. Du måste betala 1.31 gånger mindre för shopping i Estland än i Sverige. Den genomsnittliga boendekostnaden i Estland varierar från: 356 SEK (34 EUR) i Hostel till 538 SEK (51 EUR) i 3-stjärnigt hotell.

Vad är billigt att köpa i Estland?

Cigaretter är billigare i Estland än i Sverige. Genomsnittliga kostnaden för en förpackning med lokala cigaretter är 42 SEK (4.00 EUR)....Priserna på olika typer av alkoholhaltiga drycker i Estland:

 • Captain Morgan White Rum 221 SEK (21 EUR)
 • Seagram's Extra Dry Gin 232 SEK (22 EUR)
 • Johnnie Walker Red Label 244 SEK (23 EUR)

Kan bo i Estland?

Estländare är varma, vänliga och välkomnande människor så de är fantastiska vänner att ha när du bor i deras land. Att träffa lokalbefolkningen kommer också att hjälpa dig att bo in dig i landet eftersom de kommer kunna hjälpa dig att fördjupa dig i den estniska kulturen.

Hur är estländare?

Det är bara för syns skull som det är roligt att prata lite illa om grannarna, egentligen är det så att estländarna verkligen älskar sina grannar. Estländaren älskar egentligen alla andra också, men att uttrycka sin kärlek, faller inte alltid rätt ut.

Kan bo i Livland?

Bosättning i Livland finns dokumenterad från 1000-talet. Namnet används av Saxo Grammaticus på 1200-talet och betecknar då ett mindre område vid östra Rigabukten, från floden Daugava norrut till Estlands gräns.

Var är Estland?

Estland, officiellt Republiken Estland, är en republik i Baltikum, även Norden i vissa fall, i nordöstra Europa. Landet gränsar till Lettland i söder, Ryssland i öster och har sjögräns mot Finland i norr och Sverige i väster. Landet omfattar över 1500 öar i Östersjön och Finska viken...

Var bor Ester?

Ester (estniska eestlased, äldre namn maarahvas) är ett folkslag som talar estniska, ett östersjöfinskt språk, nära besläktat med finska. De flesta ester bor i Estland.

Vilka yrken tjänar 50000?

Det är stor skillnad på medellöner mellan olika yrken i Sverige. Snittet för högre chefer inom bank, finans och försäkring är särskilt högt. Det skiljer nästan 50 000 kronor till General-, landstings- och kommundirektörer som i snitt tjänar 95 500 kronor, och därmed har den näst högsta medellönen i statistiken.