:

Hur långt kan man åka med SL-kortet?

Innehållsförteckning:

  1. Hur långt kan man åka med SL-kortet?
  2. Kan man använda SL Access kort?
  3. Hur mycket kostar SL kort för barn?
  4. Kan man åka till Uppsala med SL kort?
  5. Vad kostar SL kort 2022?
  6. När får barn åka gratis på SL?
  7. Var köper jag Grönt SL-kort?
  8. Var kan man köpa gröna SL-kort?
  9. Vad kostar Tilläggsbiljett till Uppsala?

Hur långt kan man åka med SL-kortet?

SL Access är sedan 2010 huvudbiljettsystem för Storstockholms Lokaltrafik. Systemet använder sig av elektroniska biljetter som laddas på kontaktlösa kort. Korten kan avläsas på några centimeters avstånd och kan på så vis ligga kvar i till exempel plånboken.

Kan man använda SL Access kort?

SL:s accesskort, med 13 år på nacken, ska fasas ut och ersättas med ett nytt, Det är tänkt för dem som inte går över till mobilbiljett eller till att blippa sitt bankkort. Kärt barn har många namn. Gamla Stockholmare minns förstås "50-kortet" med foto och allt med viss nostalgi.

Hur mycket kostar SL kort för barn?

Fritidsbiljett UL/SL hösttermin 1600 kr Den här biljetten gäller för resor med SL i Stockholms län, över länsgränsen till Uppsala län och för resor med UL i hela Uppsala län för dig som är under 20 år.

Kan man åka till Uppsala med SL kort?

För resor med SL-pendeln från Stockholm till Uppsala gäller våra kombinerade UL/SL-biljetter. Har du redan en SL-biljett behöver du köpa en UL-biljett för zon 1+2+5 i UL:s och SL:s app eller i SL:s spärrar. På UL:s bussar till och från Stockholms län gäller UL:s periodbiljetter (ex.

Vad kostar SL kort 2022?

Den 4 januari 2022 kommer SL att höja sina biljettpriser för månadskort, rapporterar SVT Nyheter. Ett månadskort för vuxna kommer då att höjas med 20 kronor, till 970 kronor i månaden, och med 10 kronor till 650 kronor för reducerat pris.

När får barn åka gratis på SL?

Det betyder att det är billigare att resa med SL. Barn under 7 år reser gratis tillsammans med betalande vuxen. En vuxen med barnvagn åker gratis på de flesta bussar i Stockholm. Om du reser utan giltig biljett kan du böter.

Var köper jag Grönt SL-kort?

Nu får du ett grönt SL-kort i kiosken, som du laddar med upp till förbetalda 20 resor i stället för att ha en reskassa. Tisdag den 10 maj, tar de nya gröna SL-korten över. Då kan man inte längre ladda på accesskorten i kiosker, dock går det bra i spärren.

Var kan man köpa gröna SL-kort?

Det nya SL-kortet: Gröna kort kommer att blippas i gröna kortläsare. Kortet kan beställas hos SL och skickas då hem med posten. Det kan också hämtas i SL:s kundcenter vid T-centralen. Kortbytet kostar 30 miljoner kronor och beräknas vara fullt utbyggt i mars 2022.

Vad kostar Tilläggsbiljett till Uppsala?

Resan med pendeltåget mellan Uppsala och Stockholm kostar olika mycket om man har ett SL-kort och köper en tilläggsbiljett, allt beroende på om du börjar resan i Stockholm eller Uppsala. Från Stockholm kostar tilläggsbiljetten 60 kronor, från Uppsala är priset 90 kronor. Alltså 30 kronor mer för samma sträcka.