:

Vad kostar det att köra bil en mil?

Innehållsförteckning:

 1. Vad kostar det att köra bil en mil?
 2. Hur räknar man ut kostnad per mil?
 3. Hur mycket ska man betala per mil?
 4. Vad kostar en begagnad bil per mil?
 5. Vad kommer bensinen kosta 2022?
 6. Hur räknar man ut bilresan?
 7. Hur mycket kostar diesel per mil?
 8. Hur fungerar Paydrive?
 9. Vilken bil år billigast att äga och köra?
 10. Vad består bränslepriset av?
 11. När får man ersättning för bensin?
 12. Vad betyder lån med restvärde?

Vad kostar det att köra bil en mil?

Reparationskostnader tillsammans med driftkostnader bidrar till att tumregeln är att priset per mil ligger mellan 20 och 35 kronor. Den största kostnaden är värdeminskningen, därefter kommer drivmedlet.

Hur räknar man ut kostnad per mil?

Allt du behöver veta är:

 1. Nuvarande bränslepriset (vi hämtar det från Tanka.se men du kan ändra om du vill)
 2. Din bils förbrukning per 100km (liter per 10 mil)
 3. Längd på resan i km (du kan söka och klicka på "Hämta avstånd", det hämtas från Google Maps).

Hur mycket ska man betala per mil?

Vid punkt 2.2 anger du kostnaden för antal mil som du kört mot betalning multiplicerat med 18:50. Om du använder en förmånsbil och betalar drivmedlet själv är avdraget lägre: 6:50 kr per mil för diesel och 9:50 kr per mil för bensin och övriga drivmedel.

Vad kostar en begagnad bil per mil?

Stora bilar som drar mycket bränsle är absolut dyrast, samtidigt som dessa ofta har sämst andrahandsvärde. De billigaste bilarna har en kostnad på dryga 20 kronor milen medan de dyraste bilarna kan ha en kostnad på 80 kronor milen eller mer.

Vad kommer bensinen kosta 2022?

2022: 17,53 kronor (+ 0,62 kronor i skatteuppräkning och reduktionsplikt). 2023: 18,16 kronor (+ 0,63 kronor skatteuppräkning och reduktionsplikt). 2024: 18,84 kronor (+ 0,68 kronor skatteuppräkning och reduktionsplikt). 2025: 19,54 kronor (+ 0,70 kronor skatteuppräkning och reduktionsplikt).

Hur räknar man ut bilresan?

Du kan självfallet även på egen hand räkna ut vad en bilresa kostar i bränsle genom att nyttja enkel matematik. För att räkna ut total kostnad tar du antalet mil du skall resa, gånger drivmedelspriset per liter, gånger bränsleförbrukningen per mil. På detta sättet räknar du ut totala kostnaden.

Hur mycket kostar diesel per mil?

En dieselbil förbrukar i snitt 0,73 L per mil eller 7,3 L per 100km. Det är inte tillverkarnas siffror utan är taget från förbrukningstest som tidningen Teknikens Värld gjort i Sverige. Enligt siffror från SCB 2018 är priset för 1 kWh är ca 145 öre(1,4 kr) om man räknar med elnätsavgifter, elpris och skatter.

Hur fungerar Paydrive?

Hos Paydrive betalar du för milen du kör. Vi läser av din kördata, antingen från bilboxen eller direkt från din uppkopplade bil, och du får sedan en månadsfaktura som är baserad på dina körda mil.

Vilken bil år billigast att äga och köra?

Hyundai i20 och Renault Clio är billigast Och billigast att äga visade sig Hyundai i20 vara, med en milkostnad på 22,6 kronor. Baserat på 1 500 mils årlig körsträcka innebär det en månadskostnad på 2 825 kronor.

Vad består bränslepriset av?

När vi tankar betalar vi tre olika skatter: koldioxidskatt, energiskatt och moms. Idag utgör dessa skatter, som ofta kallas bensinskatt i dagligt tal, omkring 42 procent av priset vid pumpen. Momsen på bensin, som infördes i mars 1990, betalas på hela priset inklusive koldioxid- och energiskatt.

När får man ersättning för bensin?

Grundregeln är att alla som ägde en personbil den 28 februari 2022 omfattas av kompensationen, även leasade bilar ger rätt till kompensation. Stödet är 1000 kronor per personbil. Personer som bor i stödområde 1, 2 och 3 och som äger en personbil får ytterligare 500 kronor i kompensation.

Vad betyder lån med restvärde?

I korta drag innebär restvärde att du har möjlighet att ta ett mindre lån i samband med ett bilköp. Det fungerar på så sätt att bilhandlaren/långivaren uppskattar vad bilen kommer att vara värd om ett visst antal år. Vanligtvis 3–5 år. Under denna tid betalar du endast av det belopp som motsvarar bilens värdeminskning.