:

Vad kostar en pool i månaden?

Innehållsförteckning:

 1. Vad kostar en pool i månaden?
 2. Vad kostar en pool totalt?
 3. Vad kostar en pool i trädgården?
 4. Hur mycket kostar det att värma upp en pool?
 5. Vilken typ av pool är billigast?
 6. Vilken pool är mest prisvärd?
 7. Hur lång tid tar det att värma upp en 4x8 pool?
 8. Måste man ha bygglov för att bygga pool?
 9. Hur mycket ström drar en Poolvärmare?
 10. Hur många grader värmer en Poolvärmepump?
 11. Vilken Poolkonstruktion är bäst?
 12. Hur många år håller en pool?
 13. Hur lång tid tar det att värma upp en pool med sol?

Vad kostar en pool i månaden?

Månadskostnaden för uppvärmningen av en normalstor pool på 4x8 meter som värms upp till 28 grader landar någonstans mellan 500 kronor till 1000 kronor i månaden med en poolvärmepump. Om du räknar med en badsäsong på ungefär 4 månader betyder det en total kostnad för uppvärmning mellan 20 kronor.

Vad kostar en pool totalt?

Kostnaden för poolen (inklusive pooltak och värmepump) är cirka 300 000 kr. Kostnaden för installation av poolen är cirka 154 000 kr samt en transportkostnad av poolen på cirka 20 000 kr. Totalkostnaden för att bygga och installera en PP pool som är 4 x 8 meter blir då cirka 480 000 kr.

Vad kostar en pool i trädgården?

Att bygga pool är ett relativt dyrt trädgårdsprojekt jämfört med många andra. Priset för en normal pool ligger i ett stort spann, allt från 200 000-600 000 kronor, men det kan bli ännu dyrare. Det finns flera faktorer som påverkar priset på en pool, men i första hand är det pooltypen.

Hur mycket kostar det att värma upp en pool?

Uppvärmningskostnad normalstor pool 4x8 meter Kostnaden för att värma upp en normalstor pool på 4x8 meter till 28 grader med en poolvärmepump landar någonstans mellan 20 kronor för en badsäsong på 4 månader. Det innebär en uppvärmningskostnad mellan 500 kronor till 1000 kronor i månaden under hela säsongen.

Vilken typ av pool är billigast?

En upphöjd pool är oftast det enklaste och billigaste alternativet. Denna pooltyp passar extra bra på en suterrängtomt, då man kan placera poolen i en sluttning och bygga in den i en uteplats. Har du en helt jämn tomt utan nivåskillnader är det dock snyggast att bygga en markpool som smälter in i trädgården.

Vilken pool är mest prisvärd?

ECO Premium, den mest prisvärda du poolen du enkelt själv kan bygga! Vi har även ECO Standard, Thermo Premium och Thermo Standard.

Hur lång tid tar det att värma upp en 4x8 pool?

Beroende på poolens storlek tar det generellt mellan 2-3 dagar för vattnet att uppnå önskad temperatur. Det krävs mycket energi för att värma upp allt vatten, om det skulle göras snabbare blir det väldigt kostsamt.

Måste man ha bygglov för att bygga pool?

För att bygga en pool behöver du oftast inget bygglov. Pooler är varken uppräknade bland de konstruktioner som kräver lov eller de som inte kräver lov i plan- och bygglagen. Men poolen kan, beroende på hur den ser ut och är konstruerad, anses vara något annat som kräver lov som en mur eller ett plank.

Hur mycket ström drar en Poolvärmare?

Exempel; En pool på 3 x 5 meter ska värmas till 24 °C mellan maj och augusti. Om den är täckt med en så kallad sol-folie blir energiåtgången knappt 3 000 kWh medan den drar runt 9 000 kWh om den inte är täckt.

Hur många grader värmer en Poolvärmepump?

Man brukar räkna med att en normalt dimensionerad värmepump höjer temperaturen i vattnet med runt två till tre grader per dag. Men det beror på många faktorer såsom poolstorlek, temperatur ute och poolens täckning och isolering.

Vilken Poolkonstruktion är bäst?

2. Pool av polystyrenblock med liner (Thermopool)

 • Stabil konstruktion.
 • Beständigt byggmaterial.
 • Isolerad mot markkyla.
 • Billigare och enklare att bygga än helgjuten betongpool.
 • Kan byggas ovan mark eller delvis nedgrävd.
 • Kräver en hyfsat stabil grund, vilket oftast innebär en gjuten platta i botten.

Hur många år håller en pool?

Viktigt att tänka på är drift, service och underhåll. För självbyggaren gäller att man kan hantera både byggnation och reparation då livslängden för en normal pool ofta är över 30 år.

Hur lång tid tar det att värma upp en pool med sol?

Beroende på poolens storlek tar det generellt mellan 2-3 dagar för vattnet att uppnå önskad temperatur.