:

Hur ofta behöver man vattna tomatplantor?

Innehållsförteckning:

  1. Hur ofta behöver man vattna tomatplantor?
  2. När är det bäst att vattna tomaterna?
  3. Varför vissnar bladen på tomatplantorna?
  4. Hur mycket vatten ska en tomatplanta ha?
  5. Varför slokar mina tomatplantor?
  6. Hur mycket vatten ska gurka och tomater ha?
  7. Varför tappar mina tomatplantor blad?

Hur ofta behöver man vattna tomatplantor?

Tomatplantor skötsel Vattna regelbundet och håll jorden fuktig, jorden ska varken stå torr eller vara genomblöt. Se till att tillföra näring några gånger under säsongen, plantor i kruka behöver näring oftare. Skaka gärna plantan lätt när de blommar, det ökar pollineringen.

När är det bäst att vattna tomaterna?

Lucker och porös jord Det är bra om jorden är lucker och porös och inte blöt. Till att börja med är jorden ganska kall och det hämmar tillväxten. Vattna inte plantorna när det är under 15 grader och vänta tills jorden torkat upp innan du vattnar.

Varför vissnar bladen på tomatplantorna?

Det kan vara jorden som inte var bra, det kan varit för kallt eller mörkt i rummet eller så har du vattnat för mycket eller för lite, tomatplantorna kanske var för små för att omplanteras, det kan ha varit ett gassande element med torr luft som följd i närheten eller så kan det kanske varit drag - det är svårt att ...

Hur mycket vatten ska en tomatplanta ha?

Bevattning. Bevattning av plantorna bör ske efter väderförhållandena. Under värmeböljor använder plantorna mycket vatten, upp till 3–4 liter/planta per dag. Vid mulet väder vattnar man mindre och under mulna perioder är det inte nödvändigt att bevattna varje dag.

Varför slokar mina tomatplantor?

Jorden ska gärna hinna torka upp mellan vattningarna, men inte torka ut. Missar du vattna kommer du direkt se att plantans blad slokar. För mycket vatten kan få rötterna att ruttna.

Hur mycket vatten ska gurka och tomater ha?

Skötselråd för gurka Gurkan kräver stora mängder av vatten och under den varmaste delen av sommaren behöver gurkan vattnas minst en gång per dag, och vid riktig hetta behöver växthuset oftast även vädras dagligen för att det inte ska bli alldeles för varmt för gurkan.

Varför tappar mina tomatplantor blad?

Det är normalt att tomater tappar de nedersta bladen ifall de står för trångt, skuggigt, fuktigt mm. Det är ingen fara så länge toppen och nytillväxten ser bra ut. Om det går kan du ställa plantorna glesare men vet att ju i stort sett alla trädgårdsintresserade har platsbrist just nu och ställer växterna lite för tätt.